Kurucular

Prof. Dr. Zeynep Alemdar
Prof. Dr. Zeynep Alemdar, İstanbul Okan Üniversitesi’nde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi müdürüdür. Demokratikleşme, sivil toplum, uluslararası organizasyonlar ve kadın barış güvenlik gündemi üzerine yoğunlaşan Alemdar'ın makaleleri Middle Eastern Studies, New Perspectives on Turkey , European Journal of Turkish Studies ve Uluslararası İlişkiler gibi dergilerde yayımlanmıştır.
Aralarında Dünya Bankası, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin de olduğu pek çok uluslararası kuruluş için kadınların karar alma mekanizmalarına katılmalarından, farklı sektörlerde toplumsal cinsiyet eşitliğinin anaakımlaştırılmasına kadar çeşitli projelerde danışmanlık yapmış, eğitimler, atölye çalışmaları düzenlemiş ve izleme ve değerlendirmelerini gerçekleştirmiştir. Yeni nesil liderlik çalışmaları, çeşitlilik, eşitlik, kapsayıcılık ve kadın liderliği üzerine çalışmaları farklı mecralarda yayınlanmaktadır.
2014 yılında ABD’nin saygın düşünce kuruluşlarından Carnegie Endowment for International Peace tarafından AvrupaAtlantik Bölgesinin 40 Yaşından Genç 40 liderinden biri olarak seçilmiştir. ABD ve geniş Avrupa’dan eski devlet başkanlarını ve liderleri, güvenli bir gelecek ve barış arayışları için bir araya getiren European Leadership Network’ün Kıdemli Liderleri arasında ve Yönetim Kurulunda yer almaktadır.
Lisans derecesini Galatasaray Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Kentucky Üniversitesi Patterson School of Diplomacy’de, doktora eğitimini de Kentucky Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi bölümünde tamamlamıştır.
Dr. Christina Bache
Dr. Christina Bache, çatışma dönüşümü ve barış, iş etiği, insani güvenlik ve kırılgan ve çatışmalardan etkilenen devletlerde sosyoekonomik kalkınma üzerine uzmanlaşmıştır. Risk değerlendirmeleri, sosyal denetim geliştirme ve yönetimi alanındaki geniş deneyiminin yanı sıra çok sayıda STK ve uluslararası kuruluş için insani güvenlik, barış ve özel sektör hakkında üst düzey araştırma yürütmekte ve analizler yapmaktadır. Bache halihazırda Queens University, Belfats’ta araştırma görevlisi ve Brussels School of Governance’da yardımcı öğretim üyesidir. Daha önce, London School of Economics and Political Science, IDEAS ve Wilfred Martens Centre for European Studies misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.
Bache, Uluslararası Kriz Grubu Büyükelçi Konseyi’nin Eş Başkanı ve Birleşmiş Milletler Barış İçin İş Dünyası/ Sorumluluk Sahibi Yönetim İlkeleri Platformu çalışma grubunun bir üyesi pozisyonlarında bulunmuştur.
Lisansını ve yüksek lisansını American University in Washington, DC’de tamamlayan Bache, doktora derecesini kırılgan ve çatışmalardan etkilenen ülkelerde özel sektörün insani güvenlik ve barış üzerindeki etkisini çalıştığı teziyle University of Warwick’ten almıştır.
Rana Birden
Rana Birden 1999-2012 yılları arasında sırasıyla İktisadi Kalkınma Vakfı Kıdemli Araştırma Uzmanı, Avrupa Birliği Sivil Toplum Geliştirme Programı Proje Koordinatör Yardımcısı, Bahçeşehir Üniversitesi AB Araştırma ve Dokümantasyon Koordinatörü, Toplumsal Katılım ve Gelişim Vakfı Direktörü olarak görev yapan Birden, Sabancı Vakfı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı, Charles Stewart Mott gibi birçok vakıf ve derneğin danışmanlığını yürütmüştür. Birden, 2012-2014 yılları arasında Global İlişkiler Forumu Derneği Genel Müdürü, 2014-2016 yılları arasında ise Türkiye Avrupa Vakfı ve C20 Yürütme Kurulu Üyesi olarak çalışmalarını sürdürmesinin ardından Temmuz 2016 tarihinde Kale Grubu’na katılmıştır.
1998 yılında Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Çorbacıoğlu, 2005 yılında Galatasaray Üniversitesi Avrupa Birliği Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır.
Rana Birden, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.